Etiopias underjordiske underverk

I Etiopia ligger et av verdens underverk: Steinkirkene i den hellige byen Lalibela.

For mer enn 800 år siden ble elleve steinkirker hogd rett ut av fjellgrunnen; alle unike i størrelse og form, og forbundet med hverandre via underjordiske grotter og tunneler. Ingen steder i verden finner man Lalibelas motstykke. Kirkene er Etiopias hovedturistattraksjon, men er likevel knapt kjent utenfor landets grenser. Hadde kirkene befunnet seg hvor som helst ellers i verden, ville de sannsynligvis vært like berømte som pyramidene i Egypt eller fjellbyen Petra.

Lalibela er en liten fjellandsby i Amararegionen, ca 640 km nord for hovedstaden Addis Ababa, og hele 2630 m.o.h. Plasseringen er i seg selv enestående, omringet av fjell, ufremkommelige veier og guddommelig mystikk. Ethiopian Airlines flyr daglig mellom hovedstaden og Lalibela, men det er likevel få turister som finner veien hit. Lalibela har derimot i århundrer vært et attraktivt reisemål for pilegrimer.

Fra balkongen min på Jerusalem Guesthouse titter jeg ut på havet av fjell. De krummer seg utover i alle retninger, så langt øyet kan se, og forsvinner i horisonten som bølger i det etiopiske havet. Det er helt umulig å se hvor de slutter, for de slutter ikke. Da solen går ned den første kvelden i Lalibela smelter himmel og fjell sammen i en rosa dis ytterst i horisonten.

Planlegger du å reise til Etiopia? Da anbefaler jeg deg å ta kontakt med Learn Ethiopia som drives av min venn Habte Melesse.

(utdrag fra upublisert artikkel)

(foto: Jorun Hermansen)

Blogglisten

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s