Resirkulert design i Amsterdam

Amsterdam, et mylder av kanaler, kafeer, coffee shops, husbåter, syklister og smale, skakke hus. Sist jeg var her, en solfylt søndag i slutten av juni, nøt jeg dagen i små sidegater, bortgjemte gallerier og kafeer. I Herenstraat, en stille gate i det vestre kanalbelte av Amsterdam, fant jeg flere spennende designbutikker, heriblant Fates.

De selger flotte smykker, skjerf og vesker i lekker og funksjonell design, laget av enten naturlige eller resirkulerte materialer (som for eksempel gamle traktorhjul og brusbokser!). Alle varene er dessuten rettferdige i den forstand at en stor andel av pengene du betaler går tilbake til de som har vært med på å lage produktet. Mange av bidragsyterne er kvinner og gatebarn i ulike deler av den tredje verden.

Fates har to butikker i Nederland, en i Sveits i tillegg til en webshop. På hjemmesiden deres kan du lese mer om prosjektene Fates støtter og produktene de selger – og best av alt, her kan du også handle!

Følger du Herenstraat videre over i Prinsenstraat kommer du ned i Jordaan – distriktet som tidligere tilhørte de fattige, men som i dag har etablert seg som Amsterdams nye kunstnerkvarter. Her ligger små hoteller og kafeer, rare butikker og kule restauranter om hverandre. Veldig spennende!

Trenger du overnatting i Amsterdam, prøv Hotel Acacia i Jordaan. Hotellet ligger i et gammelt kanalhus bygget i 1896, og har masse sjarm og sjel – og er i gangavstand til bl.a. Anne Franks hus, the Royal Palace og Dam square.

Blogglisten

Reklamer

2 kommentarer om “Resirkulert design i Amsterdam

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s