Fiskelykke i Bodø

Det er midnatt. Sola dupper i horisonten, og fargelegger himmel og hav rosa. Fuglene kvitrer stille. Ute på skjæret sitter måkene, like forventningsfulle som oss. Jeg fyller lungene med den friske, skarpe nordnorske sommerlufta, og tar et nytt kast. Nå biter vel fisken!

I Bodø ligger Saltstraumen, en av verdens sterkeste tidevannsstrømmer. Strømmen er visstnok så kraftig at faller du uti blir du sugd ned på 200-meters dyp! Ja, det er i hvert fall det jeg er blitt fortalt. I tillegg til at straumen koker av sei! Tidevannet presser nemlig fisken sammen i tjukke stimer. Den minste seien ligger øverst, deretter større og større nedover mot havbunnen. Og helt der nede i dypet svømmer både hval og kveite.

Før i tiden holdt vikingene stand her, og brukte Saltstraumen for det den var verdt. Det var kun de største og sterkeste skipene som kunne håndtere strømmen når den var på det sterkeste. Fiender som ble lurt utpå, endte sine dager nede på havets dyp.

Denne kvelden er vannet blikkstille  – og tilsynelatende tom for fisk. Ikke et eneste napp så langt. Bare vakker, vakker natur og all slags vær på en gang. Kast etter kast. Ingen fisk. Men så skjer det noe. Langt der ute begynner vannet å buldre. Vokse. Og sakte siger det innover fjorden mot oss.  Strømmen og virvlene blir flere og sterkere. Tidevannet kommer. Og fisken. Napp på napp. En sei på kroken. Så en til. Og enda en. Og enda en.

Etter 15 fine sei bærer det tilbake til hytta. Potene kokes, gulrøttene skrelles, seien trekkes. Fersk, selvfanget middag kl 3 om natten smaker bare vanvittig godt! Anbefales herved.

Skal du fiske i Saltstraumen bør du sjekke tidevannstabellen først. Det er når strømmen er sterkest inngående at sjansen for å få fisk er størst. I Saltstraumen kan du også rafte og dra på havørnsafari.

Bodø er omgitt av fantastisk natur. Sjekk her for turtips og annen info. I sommermånedene arrangeres dessuten flere musikkfestivaler, bl.a. Nordland musikkfestuke i begynnelsen av august – og Parkenfestivalen i slutten av august. Vil du vite mer om hva som skjer i Bodø, prøv Bodø puls.


Blogglisten

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s