Eksotisk sjelefred

Jeg velger meg Zanzibar. Igjen. Kan ikke få nok av denne paradisøya. Hvite strender, turkisblått hav, grillet tunfisk, kald øl, en god bok og morgenyoga på stranden. Aaaaaa! Oppskriften på hvordan man lader batteriene. I hvert fall for meg. I damebladet Henne i juni, hadde jeg en artikkel på trykk om nettopp dette, om hvordan du kan finne både ro og energi på Zanzibar. Hvis du lurer på hvordan, kan du lese hele artikkelen her. Eksotisk sjelefred

Reklamer

3 kommentarer om “Eksotisk sjelefred

 1. Har så lenge vurdert Zanzibar, og av ulike grunner har jeg alltid endt opp andre steder. Men jeg tror at øya er på vei oppover på listen over steder jeg vil se. Også er den jo ganske nærme farmen. Det er bare noen få timer på fly. Så en dag skal jeg. Forhåpentligvis ganske snart.

  Men du…har du kanskje også vært på Pemba? Og/eller Mafia?

  Og hvilke områder ville du anbefalt på Zanzibar? For min egen del virker det mest naturlig å reise enten til Nungwi helt på nordspissen, eller på østkysten et sted, men det kan jo være at det finnes noen bortgjemte, ukjente perler man heller burde vurdere… 🙂

  • Det er rart med det, hvordan tingene sjelden går etter planen når man er på reise. Ja, eller i livet for øvrig etter min erfaring. I motsetning til deg har jeg så mange ganger forsøkt å planlegge en rute utenom Zanzibar, men får det liksom ikke helt til. Ender alltid opp der. Sånn som i vinter etter Kalahari. Jeg hadde forberedt barna på at denne gangen blir det sandsurfing i namibia eller snorkling på kysten i Mosambik, men i stedet satte vi oss på et fly fra Johannesburg til Zanzibar.
   Joda anbefalinger? Det kommer litt an på hva man er ute etter. Østkysten er vakker, og flere stille og romantiske steder her hvor du/dere kan være helt alene, feks Nyota beach Bungalows i Matemwe eller så er Michamwi litt lenger sør på østkysten, en enda stillere og vakrere strand. Her har jeg aldri bodd, bare vært på dagsbesøk. Vet det ligger et par gjestehus her – og en kul strandbar, ellers ingenting. Selv trives jeg best i nord, Nungwi og Kendwa, av den enkle grunn at jeg som regel er på tur med barna og da må vi ha litt action – folk, restauranter, butikker, venner og kjente, og ikke minst mulighet til å bade hele dagen. Det er store tidevannsforskjeller på hele øya, unntatt nemlig nordspissen. Ligger et bra sted rett utenfor Stone Town også, Mangrove Lodge, så har man både by og strand.
   Pemba og Mafia står på listen min, har ikke vært der ennå. Det sies at Mafia er som Zanzibar for 20 år siden. I praksis betyr vel det færre turister og minibanker, og at ting tar enda lenger tid. Og det har jo sin sjarm. Legger ved en lenke til en nettside om Mafia og overnatting, som jeg har snust på flere ganger. Ser virkelig flott ut der!
   Si fra når du reiser da:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s