I Zen på Zanzibar

«Den erfarne dykkeren er en yogi, skriver Finn Skårderud i Andre reiser.  Dypet er vakkert og tiltrekkende, men for en som har dykket mye er gleden over den altomfattende fredligheten og muligheten til å flyte rundt i vektløs tilstand, like stor – om ikke større. Under vann kan du ikke foreta deg noe, snakke, være effektiv eller pliktoppfyllende. Du kan bare være. Mange syns det er en spennende atmosfære å befinne seg i. Det er en meditativ tilstand, og den samme vi søker gjennom yogaen. For noen er dykking en sport, men for andre er det bokstavlig talt dypere».

Artikkelen var på trykk i Elle, juni 2011. Les hele her

Foto: Javed Jafferji

Reklamer

7 kommentarer om “I Zen på Zanzibar

  1. Kanskje dette også må prøves (tross angst for slimete dykkemasker…)? Gleder meg til artikkelen. 🙂

    • He he … men hvis det bare er slimete dykkemasker du har angst for – og ikke hai, manet eller andre store og rare skapninger – ja, da er det vel bare å kaste seg ut i det! 😉

  2. Ja, jeg er innom titt og ofte for å se om du har lagt ut nye reportasjer. Du skriver ofte fra interessante steder. Jeg har opprettet en blogg, men vil vente med å publisere den til den har tatt mer form…kanskje dumt å vente for lenge, tipper den vil endre form underveis uansett, så jeg offentliggjør den nok snart.:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s