Om å reise

Legg igjen hypotesene dine hjemme, sa en venn. På reise må spørsmålene dine være åpne. Bare da vil du finne svar.

Men på hva?

Og med hvilke spørsmål?

For meg handler reisen om å være underveis. I bevegelse. På vei. Om å blir forført av landskap som passerer utenfor et togvindu. Høre folk prate i kupeen. Kjenne forventninger krible i kroppen. For meg handler det om å henge ut av et bilvindu på humpete og støvete veier. Om magien i nye lukter. I et smil. Om gleden ved å titte ned på et snødekt fjellandskap fra flyvinduet. Det handler om å kjenne stillheten i lysene fra en by om kvelden. Om å ha tid. Tid til å beundre sola når den stuper ned bak horisonten for så å skyte opp igjen som en glødende kule, morgen etter morgen. Tid til å sanse det evige bruset fra havet. Tid til å høre historier. Tid til å møte blikk.

Reisens vesen er mangfoldig og uutgrunnelig, og handler om mer enn å krysse grenser og telle land. Om mer enn utløp for nysgjerrighet og eventyrtrang, Å reise betyr også å legge igjen og ta med noe tilbake, om å se og bli sett – med øyne uten forutinntatthet. Uten definisjoner.

Å reise er for meg å rydde i perspektiver.

Om å komme hjem med svar på spørsmål jeg ikke visste jeg hadde.

Instagram

Reklamer

9 kommentarer om “Om å reise

 1. Hei.

  Jeg fant en link til bloggen din på Facebook og kåringen av Norges Beste Reiseblogg.

  Ville bare si de første glimtene av bloggen din oppmuntrer til å ta en nærmere kikk og lese nøyere. Virkelig flott er den.

  • Takk Silje! Takk det samme burde jeg forresten si. Nå har jeg navigert rundt på bloggen din – så mye spennende du skriver om! Og så bra du skriver. Veldig inspirerende. Fy fillern. Si fra neste gang du skal på safari, da vil jeg bli med:-)

  • Hei Geir! Så hyggelig at du stikker innom:-) Reisebloggkonkurransen finner du her. Meld deg på! Har vært innom siden din, der fant jeg mye flott. Fantastiske bilder. Ser jeg kan tilbringe mange timer der:-)

 2. Hei Mona, og takk for sist!!

  Det var jo et rent lykketreff at vi havnet ved siden av hverandre på toget tilbake fra kurset!! Veldig arti å lese bloggen din, og så nydelig du skriver, og vakre bilder!! Wow! Impressing..Har ikke fått lest alle grundig ennå, men det gleder jeg meg til. Litt stille på skrivefronten her, bortsett fra reportasjen som kommer i Kamille. Har brukt tida på tillitsvalgtarbeid siden jeg kom hjem til Tromsø, i tillegg til to barn, venninner, kjæreste, og ikke minst jobb. Må jo faktisk jobbe litt innimellom også;-)
  Sjekket opp det flymagasinet vi prata om i Widerøe; mail til redaktøren er cecilie.larvaag@wideroe.no Det er jo verdt å prøve!!

  Lykke til med alle prosjektene dine, så snx vi:-)

  Mvh Marit

  • Ja, det var sannelig et lykketreff! Jeg fikk så mange gode tips av deg, og ikke minst ble jeg veldig inspirert 🙂 Kult! Gleder meg veldig til å lese artikkelen din i Kamille, og å følge deg videre. Men du. Du må jo få deg en blogg. Kom igjen, det er kjempe lett og veldig moro. Gå inn på wordpress.org.
   Lykke til 🙂

 3. Hei igjen Mona!!

  Jeg har tatt utfordringen din og begynt å pusle med egen blogg!! Arti, men er jo selv på steialdernivå når det gjelder data, så dette tar tid.. Hvordan får du artiklene inn under «arkiv». Skjønner ikke hvordan jeg henter dokumenter og legger de inn.. Har ikke åpnet for public ennå, men gir beskjed så snart den er klar (sånn ca 5 år:-D )
  Ellers har jeg vært på trinn 3kurs nå, i tillegg til to dagers coaching-kurs i tromsø. Utrolig spennende og lærrerikt, så hvis du har anledning til å ta slike selvutviklings/ bevissgjørings-kurs, så vil jeg anbefale det på det sterkeste!! I tillegg er jeg jo på jobb også, og akkurat nå befinner jeg meg i Finnmarks `hovedstad; Vadsø. Kaldt, men vakkert.. Håper alt står bra til sørpå. Har du noen spennende reiser i vente??

 4. Flott, helt flott blogg Mona, jeg bor i Dar es Salaam men har fatt mange flotte reise tips om Tanzania mm. Keep it up!
  Hilsen fra Minou Fuglesang

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s