Storbyferie

Storbyferie

En storby har noe for alle, uansett alder og interesser: Museer – også egne barnemuseer, slott, dyreparker, lekeplasser, rare butikker, markeder, morsomme transportmidler, restauranter og kafeer. Mange voksne sliter seg ut på byferie fordi programmet blir for tett og gangavstandene for store. På familietur må tempo og aktiviteter tilpasses de minste, legg heller til en ekstra dag i stedet for å rekke over for mye. Bli enige på forhånd hva dere skal gjøre og planlegg dagene sammen. Det kan for eksempel være lurt å gjøre voksenting på formiddagen mens barna er opplagte, og barneting på ettermiddagen.

Hvor: hele verden. På Lonely Planets topp ti liste over barnevennlige byer ligger Oxava i Mexico, Istanbul i Tyrkia og London, England øverst. Reiser og ferie foreslår også:

  • New York – byen som trollbinder gamle som unge. Opp i de høye husene, ned de brede avenyene. Lei sykler og tråkk Manhatten på langs eller tvers. Spaser over Brooklyn Bridge, og utforsk skateparken under den etterpå, der New Yorks barn og voksne leker med brett og sykler. Kjøp Converse sko, spis en supersize hamburger. Tilbring en dag eller to i Central Park, gå på teater, prøv rulleskøyter. Etter Frihetsstatuen, gå innom Ellis Island Museum for å lære om innvandringen til USA og for å finne slektninger i registrene. www.nycvisit.comwww.centralpark.com
  • Les artikler fra New York her.
  • Berlin –er bl.a. kjent som verdens graffitimekka. Her kan dere ta en guidet tur og oppleve verdens fineste og mest berømte gatekunst. Tilbring en dag i Zoo Berlin, Europas største dyrepark med akvarium. Gå på teknisk museum og lær om fly, båt og tog. Eller lek med tyngdekraften og lag musikk. Besøk naturhistorisk museum som har en av verdens beste dinosaurutstillinger.  Lær om jødenes historie på det jødiske museet. Bli underholdt av gatelivet på Brandenburger Tor, og ikke minst, nyt mat fra alle verdenshjørner på Berlins mange restauranter og kafeer. www.berlin-dewww.alternativeberlin.com

Tips: gjør kjente severdigheter mer interessante ved å fortelle historier knyttet til dem. Ha lekesaker og belønninger i bakhånd til kjedelige stunder.

Reklamer

2 kommentarer om “Storbyferie

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s