Yoga

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Yoga – en reise innover!

Mitt første møte med yoga var på et tempel i Thailand i 1995. Jeg var på et 10-dagers meditasjonskurs. Etter å ha tilbragt natten på en bambusmatte på gulvet, startet vi hver morgen kl 0430 med yoga. Jeg kan ikke lenger huske hva slags yoga eller hva vi faktisk gjorde, bare at det var spennende – og fantastisk godt for kropp og sinn.

Siden den gang har jeg vært innom flere yogakurs og innen ulike tradisjoner. Sakte men sikkert har yoga fått en sentral plass i mitt liv, og nå vet jeg at yoga er noe jeg kommer til å holde på med resten av livet.

Ordet yoga kommer fra sanskrit og betyr forening eller union. I yoga jobber vi derfor med både kropp og sinn. De fysiske øvelsene gjør oss sterkere og smidigere, og er forebyggende for stressrelaterte skader og smerter. Gjennom pusteøvelser og meditasjon blir vi bevisste sammenhengen mellom pust og psyke, og bedre kjent med egne grenser – og muligheter. Yoga er et vidunderlig verktøy som kan brukes av alle; unge og gamle, syke og friske, kvinner, menn og barn. Ta med deg matta di og gjør yoga hvor som helst, når som helst og med hvem som helst: Strandyoga, bushyoga, fjellyoga, partneryoga, danseyoga…

Min øvrige yogabiografi består av et år med yogastudier i tradisjon av T Krishnamacharya ved Yogaskolan i Stockholm, inspirasjon fra og workshop med Donna Fahri samt en rekke kurs ved Oslo Yoga og årlige yogaretreats på Zanzibar hos Marisa Van Vuuren. På Zanzibar har jeg også dykket inn i, bokstavlig talt, den medidative sammenhengen mellom yoga og dykking. Jeg har undervist i yoga siden 2009, også bedriftsyoga, og har i tillegg lang erfaring som utøver innen dans. For tiden underviser jeg i rolig dynamisk yoga i Kongens gate, Oslo.

For mer priser, tider og mer informasjon, se Yogakollektivet

Reklamer

2 kommentarer om “Yoga

  1. Hei Mona,

    Vi møttes på foreldremøte i går. Jeg er mamma til Maren. Så flott blogg du har!

    Jon og jeg er nybegynnere på yoga. Har prøvd litt hjemme på egenhånd. Vi kunne gjerne tenke oss og bli med på det på Englagård.

    Hilsen Solveig

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s