Om å reise med barn

Det er ingen grunn å slutte og reise eller la det bli med all inclusive og bamseklubb bare fordi du har fått barn. Barn er kreative vesener, tilpasningsdyktige og proppfulle av eventyrlyst – og sånn sett en sann glede å ha med på tur.

Men å reise med barn krever forberedelse og god planlegging. Reisen må legges opp slik at alle får glede av den, store som små. Involver barna i planleggingen, snakk om hvor og hva dere skal, og gi dem et eierforhold til reisen. La de foreslå aktiviteter. Les bøker og se filmer sammen, og spis mat fra landene dere skal besøke. Større barn kan finne overnatting eller legge opp en reiserute. Og alle kan pakke egne klær og leker, og eventuelt bære egen sekk.

Å oppdage verden sammen med barna er kvalitetstid i ordets rette forstand. En reise er grunnlag for læring, gode verdier og selvsagt minner for livet. Vis barna verden og de vil se at folk er forskjellige og at livet kan leves på mange måter. Kanskje får de praktisert engelsk, eller lært noen ord på lokale språk, smakt ny mat og stiftet nye bekjentskaper. Det å være forelder er et globalt fenomen, og gjennom barna har vi voksne et fellesskap alle kan ta del i, uavhengig av språk og kultur.

Men hva med farene? Sykdommer, kriminalitet og fattigdom. Risikoen er der, akkurat som den er hjemme, men med sunn fornuft, nødvendige vaksiner og god reiseforsikring er dere godt ivaretatt.  I mange land verdsettes barn svært høyt. Med barn på reise er risikoen større for at dere blir møtt med respekt, smil og åpne armer av lokalbefolkningen, invitert inn i private hjem, geleidet frem i alle køer og gitt den beste service på hoteller og restauranter.

Verden er stor og full av eventyr – også for familier med små og store barn. Klikk på menyen over for forslag til neste familietur:

 

MER INFORMASJON

www.familiereiser.no

www.travelforkids.com

www.travelwithchildren.com

www.travelwithyourkids.com

www.family.go.com

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s